Advertisement

Responsive Advertisement

Raja Meziane Kimdir?

Raja Meziane
Ünlü şarkıcı Raja Meziane kimdir?
Raja Meziane, 1988 Cezayir doğumlu şarkıcı, söz yazarı, besteci, oyuncu, senarist ve yönetmen.

8 yaşında babasını kaybeden Raja, 14 yaşında ilk kayıtlarını almaya başladı.
2007 yılında Hukuk öğrencisiyken télé-crochet kanalının Alhane wa chabab yarışmasına katıldı. Finalist olmasına rağmen prodüksiyonun tarafından organize edilen bir nedenle elendi.
İki albümü yayınladıktan sonra, rejimi eleştiren bazı kararlı şarkılarla birlikte, 2013'te senaryoyu ve film müziğinin şarkısını yazdığı bir uzun metrajlı film yapmaya çalıştı. Bu projeyi finanse edemedi, kendini avukat olarak görevine adamaya karar verd ancak Cezayir cumhurbaşkanı kendisine sertifikasını vermeyi açıklama yapmadan reddetti.
Sanatta ya da hukuk alanında gelişmeyi başaramamış, nihayet ülkeyi terk etme kararını vermiş ve 2015'te sanatsal kariyerinin gelişimine elverişli bir ortam bulduğu Çek Cumhuriyeti'ne göç etmiştir.
O zamandan beri, "Mrayti" albümünü çıkardı ve şarkıları internette daha popüler hale gelmeye başladı. YouTube'da, 2014'te Filistin halkına destek olarak seslenen "Ana Ghaza" ("Ben Gazze") videosu 500.000 izlemeye ulaşıyor, ancak en büyük başarısı Mart 2019'un Mart ayında "Allo the system" şarkısı. Cezayir'deki 2019 olaylarının fotoğraflarını çeken, kocası Dee Tox tarafından üretilen klip, ayda yaklaşık 25 milyon görüntülenmeye ulaşıyor. 2019 yılının sonlarında yayınlanan bir sonraki "Toxic" adlı klibi, Cezayir'de gösterilere devam etmeyi teşvik ediyor ve bir hafta içinde milyonlarca görüntülenmeye ulaşıyor. Bu şarkılar, halkın söyleyeceklerini dinlemesini sağlayarak Bouteflika rejimine meydan okumak için halk isyanına eşlik ediyor.



Yorum Gönder

0 Yorumlar