Advertisement

Responsive Advertisement

Gündelik Hayatta Sık Kullanılan ama Açılımları Bilinmeyen Kısaltmalar

açılımları bilinmeyen kısaltmalar
Bu konuda da gündelik hayatta kullanılan fakat açılımları bilinmeyen kısaltmaları sizin için derledim.




KJ televizyon yayınlarına yazı bindirmek için eski zamanlarda kullanılan "karakter jeneratörü" adlı cihazın kısaltmasıdır.


Çevresel Etki Değerlendirme uygulamasının kısaltması olan ÇED, herhangi bir projenin çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreçtir.

Akbil”in açılımının anlamı “Akıllı Bilet

İETT’nin açılımının İstanbul Elektrik Tramvay Tünel İşletmeleri

MOBESE,“Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu

CERN Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi anlamına gelen Fransızca Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire sözcüklerinin kısaltmasıdır.

IŞİD Açılımı Irak ve Şam İslâm Devleti. 

Chief Executive Officer olan CEO, herhangi bir firmada ortaktan sonra gelen ve sermaye ile ilgili olmayan; ama o işletmeyi yöneten ve bundan bağımsız sorumlu olan kişidir.

Patriot füze savuma sistemini kurdu. “Phased-Array Tracking and Intercept Of Target” (Faz dizimli hedef takipleme ve önleme)

 PVC Polivinil klorür’ün kısaltmasıdır

Search Engine Optimisation olan SEO ise; Google, Yahoo, Msn Search gibi arama motorlarında belirli kelimelerde üst sıralara çıkmak için site içi ve site dışı faktörlerin uygulandığı ve bu uygulama sürecinde sonucu başarıyla sonuçlanmış işlemler, uygulamalardır.

WC, İngilizce'de Water-Closet anlamına geliyor. Düz çeviri de Su-Dolap olarak

 DJ yani Disk Jokey

Özel Tüketim Vergisi olarak tanımlanan ÖTV

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın kısaltmasıyla sıklıkla karıştırılan MIT

İnternet Film Veritabanı anlamına gelen IMDb

CC: Carbon Copy kelimelerinin kısaltmasıdır. Bu şekilde eklediğiniz kişilere mailin bir kopyası gider. BCC: Blind Carbon Copy kısaltmasıdır. Bu şekilde eklediğiniz kişilere de mail gider ancak Gönderilen ve CC kısmına yazdığınız kişilerin bundan haberi olmaz.

MÜSİAD Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği nin kısaltması olup eski adı Müslüman Sanayici ve İş Adamları derneğidir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar