Advertisement

Responsive Advertisement

Ülke Bayraklarının Anlamları

ülke bayraklarının anlamları
Ülke bayraklarının anlamlarını mı merak ediyorsunuz? İşte tam size göre bir konu;


türkiye bayrağı 
Türkiye Cumhuriyeti:Savaşta şehitlerimizin kanlarından ufak bir göl oluşur. Bu, bayraktaki kırmızıyı temsil eder. Bunun yüzeyine vuran ay ve yıldız yansıması da bayrağımızdaki ay ve yıldızı temsil eder.


Hindistan bayrak anlam
Hindistan Cumhuriyeti:Turuncu cesareti ve fedakarlığı, beyaz barış ve dürüstlüğü, yeşil kahramanlık ve sadakati temsil eder. Bayrağın ortasındaki yuvarlak simge ise Budizm inancındaki Çakra'dır.

ispanya bayrak
İspanya Krallığı:Üstten alta olmak üzere üç yatay şerit ve bu şeritlerin renkleri sırasıyla kırmızı, sarı(iki kat kalın) ve kırmızıdır. Sarı şeridin üstünde gönder tarafında arma yer alır. Arma, Herkül Sütunlarının çevrelediği kraliyet mührünü kapsar. Sütunlar, Cebelitarık Boğazının bitimindeki her iki tarafta bulunan Cebelitarık ve Ceuta burunlarını temsil eder.

japonya bayrağının anlamı
Japonya İmparatorluğu:Kırmızı daire ülkeden doğan güneş ifade eder. Ülkenin adı 'güneşin kaynağı' anlamına gelen Japonya'da güneş, milli simgelerin en önemlilerinden biridir. Japon mitolojisine göre güneşin tanrıçası Amaterasu da Japon tanrılarının kraliçesi ve Japon imparator hanedanının anasıdır.
Brezilya bayrağı
Brezilya Federal Cumhuriyeti:Bayraktaki yeşil fon rengi ülkedeki geniş orman ve topraklarını, ortadaki sarı eşkenar dörtgen; Brezilya’nın büyük altın rezervlerini simgeler.Kürenin ortasından geçen bantta “Ordem e Progresso” yazar. Bunun anlamı huzur ve kalkınmadır.Kürenin içinde bulunan 27 adet beş kollu yıldızlar ise Brezilya’da bulunan 27 federal eyaleti temsil ederler. Ayrıca bu yıldızların dizilişi rastgele değil, astronomik temellere göredir.
ingiltere britanya
Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı:İlk versiyonu İskoç kralı 6. James'in 1606'da İngiltere kralı olmasıyla ortaya çıkar, bu versiyon İskoç bayrağı (St. Andrew's Cross; mavi üzerine beyaz çapraz haç) ile İngiliz bayrağının (St. George's Cross; beyaz üzerine kırmızı haç) üstüste bindirilmesinden ibarettir, adına da "union flag" denir. Sonralari 1801'de Büyük Britanya ile İrlanda birlestiğinde, İrlanda bayrağı (St. Patrick's Cross, beyaz uzerine kırmızı çapraz haç) "union flag" e eklenir ve ortaya bugünkü bayrak çıkar, Güney İrlanda 1921'de bağımsızlığını kazanmasına rağmen bayrağa müdahale edilmez.
suudi arabistan
Suudi Arabistan Krallığı:Bayraktaki Arapça لا إله إلا الله محمد رسول الله yani La İlahe İllallah Muhammedun Resulullah yazmaktadır. Arka plandaki yeşil renk İslam'ı, Suudi Arabistan'ı yöneten Suud ailesini, Suudi Arabistan ordusunun gücünü ve cesaretini temsil eder.
suriye
Suriye Arap Cumhuriyeti:Suriye bayrağı; Yemen, Mısır, Sudan, Irak, Ürdün, BAE bayraklarında olduğu gibi Geleneksel Pan-Arabizm renklerinden oluşmaktadır. Kırmızı renk hanedanlığı, siyah renk Abbasileri ve Araplığı simgelemektedir. İki yeşil yıldız Suriye halkını temsil etmektedir.
almanya bayrağının anlamı
Almanya Federal Cumhuriyeti:Bayrağı oluşturan renklerin tarihi 1813 yıllarında Napolyon'a karşı verilen savaşta Prusya’nın hem para hem de asker yönünden yaşadığı sıkıntılardan dolayı Lützow önderliğinde çoğunluğu üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllü Freikorps birliği kurulmuştur. Parasızlıktan dolayı çeşitli renklerde olan askerî üniformalar baştan aşağıya siyaha boyanınca sarı düğmelerin altlarındaki bez parçasının kırmızı kalması bugün Almanya bayrağını oluşturan renklerin geçmişi olarak kabul edilir. 7 Haziran 1950'de alınan karar ile renklerin anlamı Beraberlik, Hak ve Özgürlük olarak belirlenmiştir.Alman bayrağı millî bayrak ve resmî bayrak olarak ikiye ayrılmaktadır. 23 Mayıs 1949'da kullanıma giren millî bayrak, ülkenin sivil bayrağıdır. Ortasında kartal motifinin bulunduğu resmî bayrak ise devlete bağlı kurumlarca kullanılmaktadır.

yunanistan bayrak
Yunanistan:Mavi ve beyazın Ege Denizi'ni ve dalgalarının köpüklerini temsil ettiği söylenir, ayrıca maviHelen Uygarlığı'nın rengidir. Yunan Bağımsızlık Savaşı'nda mücadele eden denizcilerin mavi ve beyaz renklerinde giysiler giydikleri de bilinir.


abd bayrağının anlamı
Amerika Birleşik Devletleri:Kırmızı, beyaz ve mavi renklerden oluşur. Toplamı 13 olan şeritlerin altısı beyaz, yedisi kırmızıdır, ülkenin kuruluş dönemnde Birleşik Krallığa başkaldıran Onüç Koloni'yi simgelerler. Sol üst köşedeki mavi dikdörtgenin içinde ülkenin eyaletlerini simgeleyen 50 adet beyaz yıldız vardır. On üç Koloni ABD'nin kurucu devletleridirler.
Beyaz: saflık, temizliği; kırmızı kahramanlık,cesareti ; mavi azmi ifade eder.







Yorum Gönder

0 Yorumlar