Advertisement

Responsive Advertisement

Bunu Biliyor Musunuz - Biyoloji

Biyoloji hakkında bilmedikleriniz
Biyoloji hakkında bilmediğiniz ve bilmek istediğiniz değişik bilgiler;


Maçlara para vermek istemiyor musunuz?


  • Cisimlerin yüzen alanının, boyutun karesiyle (r²) hacmin, boyutun küpüyle (r³) arttığı düşünülürse;hücre büyüdükçe yüzey
  • alanının hacimce oranı azalacaktır (r²/r³).Böylece hücre yüzey alanı, hücre hacmi için yetersiz kalmaya başlayacak ve hücre zarından yapılacak olan madde alışverişi hücre için yeterli olmayacaktır.Onun için hücrenin bölünmesi gerecektir.
  • Çifte döllenmede, polendeki sperm çekirdeği mitoz geçirerek iki ayrı çekirdek haline gelir.Çekirdeklerden biri yumurtalıkta polar çekirdeklerle birleşik triploid (3n) çekirdeği oluşturur.Sonrasında bu çekirdek mitoz bölünmelerle besin dokusunu oluştururken diğer çekirdek yumurtayla birleşerek zigotu oluşturur.Zigot, mitoz bölünmelerle embriyoyu meydana getirir.
  • Annenin hamilelik yaşı, doğacak çocuğun kromozom sorunlarıyla bağlantılıdır.35 yaşından sonra gerçekleşecek hamilelikler kromozom anomalileri olma olasılığını yükseltir.
Down sendromu sahibi olma ihtimali
30 yaşında 1/900
35 yaşında 1/250
39 yaşında 1/100
  • Örneğin; güneş ışığından gelen 1.000.00 J'luk enerjinin sadece 10.00 J'luk kısmı birincil üreticelere, 1.000 J'luk kısmı birincil tüketicilere 100 J'luk kısmı ikincil tüketicilere ve 10 J'luk kısmı üçüncül tüketicilere aktarılabilmektedir.
  • Doğadaki suyun %97'si okyanuslarda, 2%'si buzullarda ve kutuplarda, %1'i ise göl, nehir ve yer altı sularında bulunur.Atmosferdeki su buharı ise çok az bir orandadır.


Yorum Gönder

0 Yorumlar