Advertisement

Responsive Advertisement

Hamburger’in Tarihçesi

Hamburger tarihçesi
Günümüzde vazgeçilmez bir hale gelen fast food ürünü hamburgerin kökeni bakalım nereye dayanıyor?
Günümüzde vazgeçilmez bir hale gelen fast food ürünü hamburgerin kökeni Orta Asya’da yaşamış olan Tatar Türkleri’ne dayanır. Tatar Türkleri zamanla çiğ etin piştiğinde daha iyi tüketildiğini, içine baharat ve soğan konduğunda daha lezzetli olduğunu keşfettiler. İlerleyen süreçlerde ortaya Tatar Bifteği çıktı.

Almanya’dan Orta Asya’ya ticaret amacıyla giden bir tüccar Tatar Bifteği’ni görür ve Almanya’nın şimdiki Hamburg kentinde Tatar Bifteği’ni Hamburga ait olduğu görünsün diye “Hamburger” olarak tanıtır.
 Almanya’dan sonra İngiltere’nin keşfettiği hamburger “Salisbury Bifteği” olarak isimlendirildi. Nedeni ise fizikçi ve yemek uzmanı olan Dr. J. H. Salisbury’un Almanya’da gördüğü hamburgeri İngiltere’ye getirmesi ve günde 3 defa sıcak su ile yıkanmış biftek yenmesinin sağlık için yararlı olduğunu söylemesidir.

Coğrafi keşiflerden sonra Amerika’ya giden Alman göçmenler gittikleri yerde hamburger adını korudular, isim değişikliği olmadı.

Türkiye’de ise atalarımızın yiyeceği olan hamburger geleneksel Türk Mutfağına uygun olmadığı gerekçesiyle reddilmeye çalışılsa da tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de günden güne popüler oldu.

Daha fazla bilgi...

Yorum Gönder

0 Yorumlar